Vaarwel Dokter Google: wie verzekerd is bij Alan kan live met een dokter of psycholoog praten

Niet iedereen heeft een dokter in de familie of kan er eentje onder de vrienden rekenen. Een familielid of vriend naar wie je een berichtje kan sturen wanneer je een vraag hebt over je gezondheid.

Dit is niet alleen handig, maar ook goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gezinnen die een zorgverlener binnen hun dichte kring kunnen rekenen, gezonder zijn én preventiever omgaan met hun gezondheid. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat iedereen die bij Alan verzekerd is altijd en overal live kan praten met een dokter of psycholoog.

Altijd een dokter op zak

Je staat voor de tweede dag op rij op met hoofdpijn, je knie doet wat pijn na een rondje lopen, de hoest van je pasgeborene maakt je zorgen. Vragen waarmee je niet meteen naar de huisarts wil lopen of niet meteen weet wat er mee te doen. 

De medische chat, een chatdienst in de Alan-app waarmee je op elk moment contact kunt opnemen met een dokter, zorgt ervoor dat je snel een antwoord op deze vragen krijgt.

Stel je vragen rechtstreeks aan een van de zorgvuldig geselecteerde dokters en krijg binnen de 2 uur een antwoord. Alle vragen zijn welkom, of het nu voor jezelf is, je partner, of je kinderen.

Alan’s medische chat in een notendop
 • 💡 Beschikbaar: van maandag t.e.m. zaterdag, van 9u tot 21u, antwoord binnen de 2u
 • 💬 Gemakkelijk: stel je vragen wanneer je wil, geen afspraak nodig
 • 🆓 Gratis: als je verzekerd bent bij Alan heb je automatisch toegang
 • Betrouwbaar: de informatie wordt verstrekt door echte huisartsen, een stuk betrouwbaarder dan Google

Resultaat

 • 💆 Minder kopzorgen, meer gemoedsrust
 • 💡 Geen uitstelgedrag = aandacht voor preventie
 • 🌱 Betere gezondheid in het algemeen

Een luisterend oor, dag en nacht

Toegeven aan jezelf dat je hulp nodig hebt, is niet gemakkelijk. De stap zetten om psychologische hulp te vragen gaat dan ook vaak gepaard met vele vragen: waar kan ik een (goede) psycholoog vinden? Kan ik er meteen terecht? En wat houdt dat eigenlijk in ‘bij een psycholoog gaan’?

Er heerst nog altijd een taboe rond mentale gezondheid in ons land. We spreken er niet gauw over met familie of vrienden en weten niet waar we terecht kunnen. Dit willen we bij Alan veranderen. Onze psychologische hotline, de mogelijkheid om via de Alan app met een psycholoog te praten, verlaagt de drempel om hulp te vragen. 

Bellen naar onze hotline is de eerste stap: een psycholoog staat dag en nacht klaar om naar je verhaal te luisteren. Je praat zolang als je daar nood aan hebt. Tot slot, bespreekt de psycholoog samen met jou eventuele vervolgstappen. Ga je daarna bijvoorbeeld langs bij een psycholoog voor een aantal sessies, dan betaalt Alan bovendien 80% van de kosten terug.

Alan’s psychologische hotline in een notendop
 • 💡 Beschikbaar: dag en nacht, zeven dagen op zeven
 • 📞 Gemakkelijk: je belt wanneer jij er nood aan hebt
 • 🆓 Gratis: alle leden van Alan hebben automatisch toegang
 • ✅ Duidelijk: je praat met en krijgt advies van gecertificeerde psychologe

Resultaat

 • ➡️ Een duidelijke en laagdrempelige weg naar hulp
 • 💡 Geen uitstelgedrag, hulp wanneer het nodig is
 • 💆 Minder kopzorgen, meer gemoedsrust

Ziekteverzekering heruitgevonden

Alan is een ziekteverzekeraar opgericht met als doel de manier waarop we omgaan met het gezondheidssysteem te veranderen, zodat de klemtoon op preventie gelegd kan worden. Beter voorkomen dan genezen, toch?

Focus op preventie wil zeggen dat je als verzekeraar meer doet dan louter curatieve activiteiten zoals de terugbetaling van medische kosten. Dan is het al te laat. 

Daarom ontwikkelen we bij Alan diensten naast je ziekteverzekering die je in staat stellen je gezondheid in eigen handen te nemen. De medische chat en de psychologische hotline zorgen er voor dat je zelf op tijd actie kan ondernemen, zonder veel moeite. Je hoeft niet te wachten op een doktersbezoek, en je hoeft je geen zorgen te maken waar je terecht kan om hulp te vragen.

Over Alan

Nog nooit over Alan gehoord? We stellen ons graag even kort voor.

We zijn een onafhankelijke ziekteverzekeraar voor bedrijven – niet in de traditionele zin. Net zoals andere verzekeraars bieden we een hospitalisatie -en ambulante verzekering aan. Maar daar stoppen we niet, naast verzekeren zetten we in op ‘health services’, zoals onze medische chat en psychologische hotline. Alles komt in 1 pakket omdat we geloven dat de combinatie van beiden jullie, onze leden, in staat stelt je eigen gezondheid in handen te nemen.

We schoten uit de startblokken in 2016 en zijn de enige ziekteverzekeraar in  Europa met een 100% digitale verzekering. Ondertussen verzekeren we meer dan 150.000 werknemers in 9.000 bedrijven in Europa. Sinds de opstart in België vorig jaar horen daar onder andere Officient, Skipr, Too Good to Go,  en Rydoo bij.

Ben je nog niet bij Alan? Maak een afspraak met een van onze experten.

%d bloggers like this: