Ambassify zit bij Alan omdat het efficiënt en makkelijk is

Ambassify is een online engagement platform waarmee bedrijven als Sodexo, KBC, Barco en JBC medewerkers en klanten bereiken en activeren.

CEO Koen Stevens noemt zichzelf ‘Word-of-Mouth Director’ op LinkedIn. Hij heeft de titel niet gestolen. Met Ambassify maakt hij een platform om conversaties op gang te trekken bij medewerkers en klanten. Resultaat? Meer engagement, en een betere zichtbaarheid voor je bedrijf.

Wat je niet ziet, kan je niet waarderen, en dat geldt wat Koen betreft ook voor verzekeringen.

De hospitalisatieverzekering die we hadden, was onzichtbaar. Medewerkers wisten vaak niet eens dat ze dat extra voordeel hadden.

Koen StevensFounder en CEO Ambassify

Ambassify was klaar voor een digitale en gebruiksvriendelijke verzekering

Koen Stevens: “Een paar jaar geleden introduceerden we een groepsverzekering met pensioen als grootste pijler. Een ziekteverzekering zat er ook standaard bij, maar bleef eerder verborgen. Interessant aan Alan is dat de verzekering wat meer in de kijker komt te staan. 

Alan is een nieuw soort verzekering, digitaal, gebruiksvriendelijk en met een bredere dekking. Dat slaat aan bij onze werknemers, en past helemaal in onze visie op employee engagement. 

Met Ambassify helpen we onze klanten om hun medewerkers gelukkiger en productiever te maken zodat ze minder geneigd zijn om andere horizonten te verkennen. Voor onze werknemers doen we graag hetzelfde.

De uitdaging: medewerkers inzicht geven in de ziekteverzekering

Koen Stevens houdt er graag de vaart in. Met plezier besteedt hij administratief werk uit. Komt er technologie op de markt waardoor het werk makkelijk zelf te regelen valt? Laat maar komen!

“Ik haat het om met verzekeringen bezig te zijn. Ik heb tegen mijn verzekeringsmakelaar gezegd: je krijgt alle verzekeringen van Ambassify, maar ik wil er niks aan moeten doen. Ik wil daar geen tijd aan besteden.

De makelaar doet dat goed, we hebben door de jaren heen een vertrouwensband opgebouwd.

Wat me wel stoorde, was het gebrek aan transparantie van de hospitalisatieverzekering. Ik wil dat mensen een link hebben waar ze kunnen inloggen en zien wat de status is. Nieuwe mensen gaven we bij het ondertekenen van hun contract enkel even mee dat er een hospitalisatieverzekering was.”

Als medewerkers me vroegen om hen de documenten van de ziekteverzekering eens te bezorgen, was het toch altijd een heel gedoe om die te vinden.

Koen Stevens

Koen Stevens hoorde Jean-Charles Samuelian-Werve, de CEO van Alan aan het woord in een webinar. “Het transparante, het digitale, werknemers die in een paar minuten zelf een account aanmaken…, dat sprak me aan.”

De timing: remote werk verandert hoe je teams kan belonen

“We kennen weinig verloop bij Ambassify. Mensen werken hier graag. Hoe we dat doen? Het zit in onze missie: employee engagement. We betrekken iedereen bij het grote verhaal. Geven ook veel flexibiliteit. Thuiswerken was altijd mogelijk, maar pas door corona maak iedereen er ook gebruik van.

De kantoren in Gent en Beringen zijn open, maar we merken dat veel medewerkers graag remote werken. Neem nu onze developers: voorzien van goed materiaal zoals een extra computerscherm verzetten ze bergen van thuis uit.”

Als werkgever wil je je natuurlijk wel blijven onderscheiden. Als iedereen van thuis werkt, heb je niets aan een fitnesszaal op kantoor.

Koen Stevens

De oplossing: een digitale ziekteverzekering voor het hele gezin

“We merken dat Ambassify steeds evolueert. Ons platform groeit, en tegelijkertijd zien we een evolutie in de noden van onze werknemers. 

Bij de overschakeling naar Alan hebben we dan ook beslist om de kinderen van onze mensen mee te verzekeren.

Dat deden we voordien niet. Het is een investering, maar ik zie het als een relevante, duurzame beloning. Dat Alan ambulante kosten zoals een doktersbezoek terugbetaalt lijkt me bij kleine kinderen extra handig!”

De toekomst: op de eerste rij voor innovatie

“Ik kijk wel uit naar de vernieuwingen die er bij Alan zitten aan te komen. Teleconsultaties en dergelijke meer, ik geloof wel dat het de toekomst is.

Maar eerlijk gezegd was de doorslaggevende factor dat mijn werknemers nu zelf zicht hebben op wat gedekt is, en dat ze een handige app ter beschikking hebben om alles te regelen.”

Meer weten? Vul ons contactformulier in en we bellen of mailen je, wat je het liefste hebt.

Contacteer ons