Lab Box zit bij Alan omdat ze geloven in innovatieve, digitale oplossingen

Lab Box richt zich als incubator van D’Ieteren Auto op mobiliteitsoplossingen die steden in de toekomst leefbaarder en aangenamer zullen maken.

CEO Michaël Grandfils staat aan het hoofd van 9 startups die nieuwe vormen van mobiliteit aanpakken: Poppy, Skipr, MyMove, Lizy, Husk, Ush, Mbrella en EDI en Mobvious.

Voor Michaël was de overstap van een traditionele hospitalisatieverzekering naar de ziekteverzekering van Alan evident.

Waarom wij ziekteverzekering aanbieden? Als je toppers wil overtuigen om een corporate career te ruilen voor een startup, moet je een gelijkaardig pakket extralegale voordelen geven als pakweg een consultancybedrijf.

Michaël GrandfilsCo-founder & managing director Lab Box

“Ik zie er ook een differentiator in. Wij halen mensen binnen die werkelijk uitmuntend zijn in hun vak. Die mensen zitten niet thuis te wachten, die zijn vaak al aan het werk in een startup, een corporate of als consultant. Je overtuigt hen niet zomaar om over te stappen. Er zijn véél startups die azen op de beste profielen. Dat Lab Box naast purpose en een inspirerende werkomgeving ook een volwaardig salarispakket biedt, helpt bij het aanwerven.

De uitdaging: een ziekteverzekering met de hartslag van een startup

Lab Box kreeg bij de start een verzekeringscontract van een gekende Belgische verzekeringsmaatschappij mee van moederbedrijf D’leteren, een corporate in de autosector. Het was geen match.

“Hoe er in België met de gezondheidszorg in het algemeen wordt omgegaan, is nog steeds erg ouderwets. Wat we bij Lab Box goed vinden, zijn handige, efficiënte oplossingen die aan je behoeften voldoen. We wilden een verzekering die beter paste bij ons DNA.”

De zoektocht: de traditionele verzekering aanpassen

Voor Lab Box overschakelde naar Alan, hadden ze hun polis al wat laten aanpassen. “Bij D’Ieteren is de gemiddelde leeftijd 45 jaar, bij ons eerder rond de 30. De behoeften zijn anders. Maar zelfs na aanpassing bleven we wat op onze honger zitten.”

De ontdekking: Alan komt naar België

“Toen Alan naar België kwam, was ik meteen enthousiast. Er zijn niet veel startups in Europa die een traject als Alan aan het afleggen zijn. Augustin Mine, die de internationale expansie van Alan leidt, bracht me op de hoogte en ik liet meteen weten dat ze me mochten bellen zodra alles in kannen en kruiken was met de Belgische opstart. Ik wist gewoon dat de verzekering van Alan beter zou zijn dan wat we hadden.”

De oplossing: een future-proof ziekteverzekering met uitgebreide dekking

“Lab Box werkt elke dag aan innovatieve, digitale oplossingen. Er is een duidelijke overeenkomst tussen waar wij naar streven en waar Alan mee bezig is. Als je kijkt naar Alan, zie je een bedrijf dat heel toekomstgericht denkt. Ze zijn nu al bezig functionaliteiten te ontwikkelen zoals live teleconsultaties met een dokter via de app. Alan is een team dat aan een hoog tempo aanpassingen, uitbreidingen en verbeteringen in hun product gaat brengen, daar ben ik zeker van. Als klant weet je simpelweg dat je goed zit.

Het eerste wat mij opviel aan Alan was de eenvoud. Er is één product. Het kost iets meer dan wat we hadden, maar onze vorige polis dekte geen ambulante kosten. Ik stelde de vraag aan de andere CEO’s binnen de groep: “De overstap naar Alan gaat iets duurder zijn, maar je gaat je mensen wel een pak nieuwe voordelen kunnen bieden. Zaken als terugbetaling van elk doktersbezoek, tussenkomst voor de kinesist of bij bril of lenzen. Is dat ok voor jullie?” Ze waren allemaal meteen akkoord.

Weet je, uiteindelijk wil je gewoon iets dat goed werkt en efficiënt is. Meestal kom je dan bij een digitale oplossing uit.

Michaël GrandfilsCo-founder & managing director Lab Box

De implementatie: contract op minder dan 10 minuten afgesloten via e-signature

“Ik heb er het volste vertrouwen in dat Alan alles gaat doen wat wettelijk kan om gezondheidszorg frictieloos te maken. Het eerste bewijs zag ik in het ondertekenen van het contract en de onboarding. Geen paperassen, een elektronische handtekening en het was in orde.

De implementatie verliep zo vlot dat ik screenshots stuurde naar enkele bedrijven uit onze portfolio, als inspiratie voor hun onboarding.

Michaël GrandfilsCo-founder & managing director Lab Box

De resultaten: relevantere dekking voor iedereen, meer tijd voor HR

“We hebben nu een verzekering die beter aansluit op de noden van een jong personeelsbestand. We groeien bovendien snel. HR liet me al weten in hun nopjes te zijn met Alan. Ze zijn het onboarding proces voor nieuwe medewerkers aan het optimaliseren en digitaliseren, naast 101 andere taken. Met Alan is daar weer wat tijd voor gewonnen. Kortom, ‘t Is goed dat we nu bij Alan zitten.”

Meer weten? Vul ons contactformulier in en je hoort snel van ons.

Ja, ik wil meer weten